Zsírozás

Típus: Kártyajáték

Zsírozás online! Ez az egyik legnépszerűbb magyar kártyajáték, böngészőben játszható verziója. A kártyajáték célja, hogy mi gyűjtsük össze a zsírokat, vagyis a tízeseket és az ászokat. Ha nem ismered még a játékszabályokat, kattints a bekarikázott 'i' betűre a képernyő jobb-fölső sarkában! Hajrá!

A játékhoz engedélyezned kell a JavaScriptet!

További információ

Játékos
Kettő Három
Közbefogás
Van Nincs
Beállítások mentése
Beállítások X
 Elvitt lapok 
 Elenged 
Megszerzett lapok
Hirdetés bezárása (x)
Pontlista
Statisztikád
Új játék
A Zsírozás szabályai
X

A játék célja a zsírok, vagyis a tízesek és az ászok megszerzése.

Kezdésként minden játékos 4-4 lapot kap, a megmaradt kártyákból lesz a talon, ahonnan minden kör után annyi lapot húznak a játékosok, hogy ismét 4 lapjuk legyen.

A színeknek nincs jelentősége a játékban!

A kezdő játékos bármelyik lapját leteheti az asztalra, a többi játékosnak ezt kell ütnie. Ütni ugyan olyan rangú kártyával lehet, vagy hetessel, amivel bármilyen rangú lap üthető. Ha valaki nem tud, vagy nem akar ütni, akkor tetszés szerinti lapot tehet. Aki utoljára ütött az viszi a lapokat és az kezdi a következő kört. Ahány 'zsír' (tízes vagy ász) volt az elvitt lapok között, annyi pontot szerzett a játékos. A játék végén az nyer, akinek a legtöbb pontja van.

2 játékos:

Mindig van nyertes, döntetlen állásnál (40 - 40 pont) az nyer, aki utoljára ütött.

3 játékos:

Két VIII-t kiveszünk a pakliból, hogy mindenkinek azonos mennyiségű lap jusson. Az utolsó ütő játékos nem kap plusz pontot, így lehet döntetlen is a játék eredménye.