A Mahjong, vagy madzsong egy egyszemélyes táblajáték, aminek a lényege, hogy az összes követ párossával felszedjük a tábláról.

Szabályok

A kövek véletlenszerűen vannak elrendezve a pályán, egy bizonyos alakzatban. Kettessével kell őket fölszednünk, de csak a szabad és összeillő kövek vehetőek fel. Egy kő akkor szabad, ha a tetején nincs kő és ha legalább az egyik függőleges oldala nem ér kőhöz. Az alábbi mahjong leosztáson világossal vannak jelölve a szabad kövek:

A másik feltétel, hogy a két kő összeillő legyen, ami akkor valósul meg, ha a két kő ugyan úgy néz ki. Ez alól kivételt jelentenek az évszakokat ábrázoló kövek, amik összeillenek bármely másik évszakkal és ugyan így a virágot ábrázoló kövek, amik szintén összeillenek a többi virággal.

A Mahjong kövek

A játékkészlet összesen 144 kőből áll, amiket 7 csoportba lehet osztani. 5 csoport (Kör, Bambusz, Írás, Szél, Sárkány) minden kövéből 4-4 egyforma van. Az Évszakok és Virágok csoport köveiből pedig 1-1.

Kör (1 - 9)

Bambusz (1 - 9)

Írás (1 - 9)

Szél (Kelet, Dél, Nyugat, Észak)

Sárkány (Vörös, Zöld, Üresség)

Évszakok (Tavasz, Nyár, Ősz, Tél)

Virágok (Szilvafa, Orchidea, Krizantém, Bambusz)

Segítég, pontlista

Ebben a mahjong játékban az összes leosztásnak biztosan van egy lehetséges megoldása. Ha mégsem sikerül megtalálnod és nem marad több mozdítható kő, visszavonhatod a lépéseidet, vagy elörőlkezdheted az egész pályát.

Ha sikerül gyorsan megoldanod egy feladványt kevés segítség felhasználásával, felkerülsz a pontlistára a legjobb mahjong játékosok közé!

Utolsó frissítés: 2016.09.14

mahjong

Típus: Logikai játék / Puzzle

További információ

A játékhoz engedélyezned kell a JavaScriptet!

Mahjong
0 %
Hirdetés bezárása (x)